جای خالی توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در ابهر

منصور علیمردانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تولید هر کیلوگرم کشمش در منطقه ابهر بیش از هزار لیتر آب مصرف می شود، اگر هزینه های کود و کار کشاورزان را هم اضافه کنیم، هزینه تولید بسیار بالا می رود، با این همه هزینه، هر کیلو کشمش برای خرید از کشاورزان 550 هزار ریال قیمتگذاری شده بود.

منصور علیمردانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تولید هر کیلوگرم کشمش در منطقه ابهر بیش از هزار لیتر آب مصرف می شود، اگر هزینه های کود و کار کشاورزان را هم اضافه کنیم، هزینه تولید بسیار بالا می رود، با این همه هزینه، هر کیلو کشمش برای خرید از کشاورزان 550 هزار ریال قیمتگذاری شده بود.

وی ادامه داد: محصول کشمش را با این میزان مصرف آب به کشورهایی مثل روسیه، ترکیه و عراق صادر می کنیم و با این قیمت خرید از کشاورزان حتی هزینه های غیر از مصرف منابع آب هم، پوشش داده نمی شد.

علیمردانی گفت: اخیرا با ورود سازمان تعاون روستایی و وامی که به شرکت ها و کارخانه های خریدار داده شد، قیمت خرید کشمش از کشاورزان به 900 هزار ریال رسید ولی با این وجود باید برای محصولات کشاورزی ارزش افزوده بیشتری ایجاد کنیم که یکی از راههای آن ایجاد صنایع تبدیلی وابسته است.

وی خاطرنشان کرد: ما نیازمند یک پژوهشکده انگور در منطقه هستیم تا در خصوص ایجاد ارزش افزوده برای محصولات فعالیت کند چرا که صادرات برخی محصولات کشاورزی که نیاز و مصرف منابع آب بالایی دارد، بدون ارزش افزوده، هیچ آورده ای نخواهد داشت.

ابهر با بیش از هشت هزار و 500 هکتار باغ انگور و تولید سالانه 120 هزار تن محصول، قطب تولید انگور در استان زنجان است.

عسگری، یاقوتی، شاهانی، کندری، فخری، خلیلی و مراغه از جمله ارقام انگور این منطقه است.

انگور ابهر به خاطر وجود روزهای آفتابی کافی از لحاظ درصد قند و غلظت املاح در سطح بالای استاندارد قرار دارد.

نظرات

captcha